5 Tips om je verbranding op te schroeven

Divers5 Tips om je verbranding op te schroeven

Waarom blijft de ene persoon haast vanzelf slank, terwijl een ander daar veel moeite voor moet doen? Een belangrijk verschil kan de verbranding zijn, deze wordt ook wel je stofwisseling genoemd. Bij de ene persoon werkt deze nou eenmaal wat sneller dan bij de ander. Toch ben je niet helemaal afhankelijk van wat de natuur jou heeft gegeven. Je kan ermee aan de slag gaan, zodat jouw motortje net wat sneller gaat draaien. Hierbij geven we je een aantal tips.

Beweging

Als je voor je werk de hele dag achter je bureau zit, krijgt jou lichaam vaak niet de beweging die het nodig heeft. Het wordt ons tegenwoordig met alle techniek die er beschikbaar is ook te makkelijk gemaakt om lui te zijn, denk aan elektrische fietsen, liften etc.

Kijk hoe je met kleine aanpassingen, meer beweging krijgt op een dag. Ga dus niet altijd voor de parkeerplaats het dichtst bij de deur, pak de trap in plaats van de lift etc. En kijk eens hoe fit je je voelt als je elke lunchpauze een wandeling gaat maken van 30 minuten.

Krachttraining

Hoe meer spieren je hebt, hoe meer energie jouw lichaam gaat gebruiken. De Gezondheidsraad adviseert minimaal 2 keer per week oefeningen te doen die jouw spieren en botten versterken. Probeer dus iedere week 2 keer naar de sportschool te gaan of thuis oefeningen te doen die gericht zijn op jouw spieren.

Caffeïne

Uit onderzoek is gebleken dat de stofwisseling significant toeneemt gedurende de 3 uur na inname van cafeïne. Een theesoort die veel caffeïne bevat is Yerba Maté. Deze kruidenthee ondersteunt de stofwisseling en vermindert het hongergevoel.

Onze Green with Envy thee is een Yerba Maté thee. Naast de originele Green with Envy thee zijn er ook nog versies met een extra smaakje; De zoete Pineapple, de frisse Lemon, de tropische Guave of de verwarmende Guaraná, Cinnamon & Clove.

Kruiden

Naast Caffeïne kunnen ook sommige kruiden een positive effect hebben op je metabolisme. Voorbeelden hiervan zijn gember, laurier en kaneel. Voeg dus ook eens wat schijfjes gember toe aan je thee, laurier aan bijvoorbeeld je soepen en kaneel aan je havermoutontbijtje. Of drink onze Hear me Roar thee met gember en kaneel of de Green with Envy thee met Guaraná, Cinnamon & Clove.

Slapen

Als je te weinig slaapt vertraagt daardoor je metabolisme. Zorg er dus voor dat je iedere avond op tijd gaat slapen. Ga bijvoorbeeld eens berekenen hoe laat je in bed zou moeten liggen om de mogelijkheid te hebben om 8 uur te slapen. Wees daarna eerlijk tegen jezelf. Als jouw wekker om bijvoorbeeld 6.00 uur gaat ’s ochtends, lig jij dan echt elke avond netjes om 22 uur in bed? Het helpt als je een wekker zet een half uur voordat je in bed zou moeten liggen. Dan wordt je eraan herinnert hoe laat het al is en kun je op tijd aan je avondroutine beginnen.

Dit waren onze tips. Blijf zeker onze blogs lezen, zodat je op de hoogte blijft van al onze tips voor een gezond en puur leven. Veel succes!

Related posts

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top
Welkom

Pure thee uit Brazilië

Ontdek onze pure theesmaken uit traditionele planten
Follow us