Over ons

Samantha

Over ons

Wij geloven dat zorgen voor jouw fysieIk hoop dat wij jou, en jouw happy and healthy journey, mogen leren kennen. Want ook wij hebben hetzelfde doel als jij: Stapje voor stapje een betere wereld, en een betere jij creëren!

Samantha is een gepassioneerde vrouw van midden 30 en woont op een prachtig bosrijk plekje in hartje Veluwe. Haar man en Dalmatiërhond vergezellen haar in haar dagelijks leven en ook haar vriendinnen spreekt ze meer dan wekelijks. Samantha heeft een eigen bedrijf en werkt zogezegd haar figuurlijke ‘butt off’ elke dag om haar mooiste leven te leiden. Ze heeft echt een prachtig leven voor de buitenwereld, maar het is soms echt zwaar, heel erg zwaar..

Dat komt niet alleen door het werk, maar ze maakt zich bij tijd en wijle ook veel zorgen. Over de chemische stoffen waar ze dagelijks mee in aanraking komt, over het hoge stressniveau waar ze elke dag weer aan wordt blootgesteld en vooral over moeder aarde, de dreigende klimaatcrisis en hoeveel de volgende generatie wel niet zal moeten opofferen voor het leed dat onder andere zij veroorzaakt aan de wereld.

Ze mag dan niet de enige zijn die er zo over denkt, maar het voelt wel alsof zij de enige is die er iets aan kan doen. Met haar vriendinnen en haar meelevende partner kan Samantha gelukkig goed praten en ook zij delen de zorgen en doen allemaal weer hun eigen specifieke ding om een klein stukje aarde te redden en hun eigen fysieke en mentale gezondheid te verbeteren. Het bleef frustrerend om niet méér te kunnen doen, met één douche minder of 10 liter benzine minder per maand is de wereld nog lang niet waar hij zijn moet en een ‘avocado a day, doesn’t keep the doctor away’. Dat moet anders kunnen, heeft ze een hele lange tijd gedacht.

Het voordeel van een eigen bedrijf met een flink netwerk? Ze had de mogelijkheid om een eigen productlijn te ontwikkelen met kenmerken die Samantha zelf belangrijk vond. Gezondheidsvoordelen, duurzaamheid, biologische producten en écht lekkere smaken waren ongeveer de speerpunten waar het aan moest voldoen. Alle tijd die ze nog wél overhad, die zat nu in het nieuwe product. Niet altijd even leuk, maar met liefde en vooral passie voor wat ze doet ging ze door de ontwikkeling.

En dat loonde, want na maanden van werk kan ze sinds april 2022 de thee van Essencia da Natureza daadwerkelijk in haar handen houden en proeven. Trots en blij dat ze was toen ze háár product zag wat zoveel mensen zou (en zal) gaan helpen die net zo begaan zijn met hun gezondheid en met de aarde als zij is.

Samantha haar boodschap: Als iedereen alleen zijn of haar gebruikelijke thee inruilt voor die van haar, dragen ze al een klein stukje bij aan hun eigen natuurlijke gezondheid en aan het klimaat en het milieu. Ondanks dat ze het liefst ALLES in één keer wil doen, snapt ook Samantha dat dat niet kan. Stapje voor stapje dragen we samen steeds een groter steentje bij aan een betere wereld en een betere zelf. ‘Let’s save the world together!’

Het millieu vinden wij ook belangrijk. Onze verzenddozen leveren een bijdrage aan herbebossing, per 500 dozen worden er twee bomen geplant.

De doos zelf wordt gemaakt van minstens 60% gerecycled materiaal en is volledig recyclebaar. Het wordt lokaal geproduceerd in Europa, dus met een lagere transport-voetafdruk vergeleken met goederen die buiten Europa geproduceerd en vervolgens geïmporteerd worden. En er wordt gebruik gemaakt van papierpulp gewonnen uit verantwoordelijk beheerde bossen en houtzagerijen.

Blijf altijd op de hoogte

Iedere maand een genietmomentje? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief zodat jij als eerste op de hoogte bent van leuke weetjes en aanbiedingen.

Back to top
Welkom

Pure thee uit Brazilië

Ontdek onze pure theesmaken uit traditionele planten
Follow us