Damiana, een spannend ingrediënt

DiversDamiana, een spannend ingrediënt

Heb je wel eens gehoord van Damiana? Dit is een interessant ingrediënt om eens beter te leren kennen.

De Damiana plant

De Damiana plant (Turnera diffusa) is een plant met geurige bladeren en gele bloemen die voorkomt van Latijns- Amerika tot Zuid-Californië. De plant doet het het best in subtropische klimaten.

Hoe Damiana gebruikt wordt

Als je Damiana googelt kom je vaak uit bij smartshops, maar Damiana mag gewoon vrij verkocht worden in ons deel van de wereld. Meestal wordt het gebruikt door er een thee van te zetten of door het op te roken.

De bevolking van zowel Midden- als Zuid-Amerika gebruikt Damiana Leaf om het gevoel van seksueel welzijn te helpen behouden en bij geestelijke druk en inspanning.

Al van oudsher waren bijvoorbeeld de Mexicaanse Maya’s ervan overtuigd dat deze plant zou kunnen helpen wanneer iemands libido laag is. Ook wordt het door diverse culturen van oudsher gebruikt bij menstruatiekrampen, bij urineweginfecties en bij incontinentie bij ouderen.

Een glorieuze ochtend

Je vindt de Damiana plant in mijn Essência da Natureza – Morning Glory thee. Deze thee is een tikkeltje ondeugend, maar m’n man en ik hebben veel plezier van deze thee. In Zuid-Amerika wordt dit kruid al sinds de Maya’s gebruikt vanwege het libido ondersteunende en stress verlagende effect. Voor ons beiden een leuke combinatie…

Afbeelding van adamkontor via Pixabay

Related posts

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top
Welkom

Pure thee uit Brazilië

Ontdek onze pure theesmaken uit traditionele planten
Follow us