Bereid je kopje thee als een pro

DiversBereid je kopje thee als een pro

Voor koffie heb je de barista’s. Mensen die alles weten van het bereiden van het ideale kopje koffie. Bij thee denk je waarschijnlijk, ik zet de waterkoker aan doe het in een kopje met een theezakje en klaar is Kees. Maar je kunt jouw theebeleving nog zoveel mooier en lekkerder maken. Daarom geven wij je tips over de ideale temperatuur, lengte van het trekken etc. Dan kun jij hierna nog meer genieten van jouw kopje thee.

Temperatuur

Verschillende theesoorten hebben allemaal hun eigen temperatuur waarbij ze goed oplossen in water. Daardoor verschilt de smaak van de thee aan de hand van de temperatuur van het water dat je gebruikt. Wist je bijvoorbeeld dat je voor groene thee beter geen gekookt water kunt gebruiken? Anders zal de thee bitterder gaan smaken. Maar bij de meeste waterkokers kun je niet de temperatuur instellen die je wilt hebben. Wat je kunt doen is het water koken en daarna het water met open deksel laten afkoelen.

  • Zwarte thee: 95-100 graden, gekookt water niet laten afkoelen.
  • Groene thee: 70-80 graden, gekookt water 5 minuten laten afkoelen.
  • Witte thee: 80-90 graden, gekookt water 5 minuten laten afkoelen.
  • Pu-Erh: 95 graden, gekookt water 2 minuten laten afkoelen.
  • Oolong: 85 graden, gekookt water 3 minuten laten afkoelen..
  • Kruidenthee: 95-100 graden, gekookt water niet laten afkoelen.
  • Rooibos: 95-100 graden, gekookt water niet laten afkoelen.
  • Maté: 70-80 graden, gekookt water 5 minuten laten afkoelen.
  • Matcha: Voor matcha thee is de ideale water temperatuur 80 graden celcius. Doe de matcha poeder in je kopje, giet het water erbij en klop de thee met een spreciale bamboe garde voor matcha thee, de zogenaamde chasen. Dit kloppen doen je tot de thee goed gemengd is en er wat schuim verschijnt.

Voor de Essência da Natureza thee geldt

Voor alle Green with Envy (Yerba Maté) varianten geldt: Laat een theezakje minstens 5 minuten in een kop heet (niet kokend) water trekken.

Bij de Daily Shield (Pau d’Arco) varianten en de Rise & Shine is de ideale lengte ook minstens 5 minuten, maar in dit geval gaat het wel om kokend water.

Laat bij de varianten Magic Glow, Rest Restore, Pure Soul, Morning Glory en Get Up & Go een theezakje 2-5 minuten in een kop kokend water trekken.

Bij de Lift me Up (Graviola) varianten en Hear me Roar (Cats Claw) laat je het theezakje 3-5 minuten in een kop kokend water trekken.

Voeg wat fruit toe aan je kopje thee

Een veel luxe losse thee wordt gedroogd fruit toegevoegd, maar hoe leuk is het o zelf wat vers fruit toe te voegen. Fruit dat heel geschikt is is bijvoorbeeld een schijfje citroen voor een nog frissere versie van de Green with Envy- Lemon of een schijfje sinaasappel voor een extra zoete Lift me Up – Orange. Of aan een neutrale thee zoals de Rest Restore schijfjes aardbei of blauwe bessen, allemaal super lekker.

Dit waren onze tips. Blijf zeker onze blogs lezen, zodat je op de hoogte blijft van al onze tips voor een gezond en puur leven. Veel succes!

Related posts

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top
Welkom

Pure thee uit Brazilië

Ontdek onze pure theesmaken uit traditionele planten
Follow us