Vervang je dagelijkse kopje koffie eens voor Yerba Maté

DiversVervang je dagelijkse kopje koffie eens voor Yerba Maté

Heerlijk hè, je dag beginnen met een lekker kopje koffie. Daarna ben je pas echt klaar voor de dag. Hoe mooi is het als je datzelfde gevoel krijgt van een kopje thee dat ook nog gezondheidsvoordelen heeft. Heb je wel eens gehoord van Yerba Maté?

Waar wij graag onze dag beginnen met een kopje koffie, drinkt een Braziliaan op zo’n moment graag een kopje Yerba Maté. Eigenlijk is kopje hier niet het juiste woord, want deze thee wordt traditioneel met een soort filter-rietje uit een speciaal bekertje gedronken. Het filterrietje heet een bombilla en het bekertje een calabaza of gourd. Deze theesoort is in ons land lang niet zo bekend als in Brazilië en daarom zouden we je graag vertellen wat er zo fijn aan is.

Yerba Maté heeft allerlei voordelen. Het bevat vitaminen, mineralen en anti-oxidaten. Deze thee is goed bij vermoeidheid: geeft energie* bovendien draagt het bij aan het behoud van een normaal gewicht*. Dat klinkt wel als een goede start van je dag toch?

Onze Yerba Maté the heet Green with Envy. Bij ons zit hij voor het gemak in onze speciale ongebleekte theezakjes in plaats van de bombilla en calabaza. Dat drinkt toch iets sneller weg op een maandagmorgen en kan ook mooi mee in je thermosbeker als je gelijk in de auto stapt.

Deze thee hebben we in 5 verschillende smaken:

*Deze gezondheidsclaims, gemaakt op basis van plantaardige inhoudsstoffen, zijn op dit moment in behandeling bij de EFSA.

Related posts

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top
Welkom

Pure thee uit Brazilië

Ontdek onze pure theesmaken uit traditionele planten
Follow us